Kúpiť rotopéd – e-shop

Sprievodca výberom
rotopédov


Rotopéd  >  Ako často cvičiť na rotopéde?

Ako často cvičiť na rotopéde?

Organizmus nie je dobre preťažovať a každodenný tréning sa môže vrátiť aj v podobe zdravotných problémov. Navyše je potrebné druhy športovania kombinovať.

Ako často jazdiť na rotopéde alebo na akomkoľvek inom trenažéri?

Najčastejším dôvodom na jazdenie na rotopéde je snaha zhodiť pár kíl. Na chudnutie je rotopéd veľmi dobrý sluha. Len je potrebné dodržiavať niekoľko dobrých rád a nepreťažovať telo jednostrannou záťažou. Jazdu na rotopéde kombinujte s ďalším pohybom - stačí denná chôdza, občas sa prebehnúť, ísť na bicykli, prípadne aj posilňovať, alebo využívať rôzne balančné a iné fitness doplnky na posilňovanie hlbokých svalov, ktoré sú základom pevnej a štíhlej postavy.

Ako často jazdiť na rotopéde, aby ste schudli?

Záleží na vašej fyzickej kondícii a aktuálnom zdravotnom stave. Odporúčame cvičiť viackrát týždenne (3-4x) vždy minimálne 30 minút, najlepšie 40-45 minút. Po tejto dobe sa začínajú u väčšiny ľudí spaľovať tuky. Odporúča sa tiež cvičiť ráno na lačno, kedy je hladina cukru najnižšie a začnete spaľovať tuky rýchlejšie.

Dôležité je držať sa na optimálnej tepovej frekvencii na chudnutie, ktorá je cca 70% vašej maximálnej tepovej frekvencie. K tomu vám pomôže hrudný pás alebo čidlá v madlách rotopédu, ktoré budú vašu frekvenciu strážiť a upravovať vám záťaž a intenzitu jazdy na rotopéde.

Nezabudnite na regeneráciu, ktorú telo naozaj potrebuje a nejazdite každý deň. Niektoré dni si dajte oddych a telo len pretiahnite ľahkým strečingom.

Cvičte doma - na lacnom rotopéde inSPORTline Kalistic

Kalistic je  manuálne ovládaný rotopéd s rozšírenou funkčnou a bezpečnostnou výbavou. Ideálny na domáce cvičenie - Výrobok ma veľmi pekné prevedenie, dobre sa na ňom cvičí... Pre amatérov dobrý, ale pre športovcov predsalen niečo kvalitnejšie...

Patrí do rodiny lacnejších fitness strojov, ktoré využijete na občasné domáce cvičenie. Dá sa použiť aj v rámci rehabilitácie.

Zdieľajte článok



Odporúčame rotopedy






Ďalšie novinky

Ako často cvičiť na rotopéde?

Organizmus nie je dobre preťažovať a každodenný tréning sa môže vrátiť aj v podobe zdravotných problémov. Navyše je potrebné druhy športovania kombinovať.

Rotopédy s počítačom riadenou záťažou

Medzi najkvalitnejšie rotopédy patria tie s počítačom riadenou záťažou. V spojení s hrudným pásom a využitím rôznych HRC programov riadi váš tréning ako profesionálny tréner.

Moderné rotopédy v recenziách užívateľov

Hovoríte si, že by to chcelo zmodernizovať domácu posilňovňu, prípadne ju ešte len vybavujete? Rotopéd je základ. Pri jeho výbere vám môžu pomôcť skúsenosti užívateľov.

všetky novinky