Kúpiť rotopéd – e-shop

Sprievodca výberom
rotopédov


Rotopéd  >  Brzdný systém a ďalšie parametre výberu rotopedu

Brzdný systém a ďalšie parametre výberu rotopedu

Brzdný systém patrí medzi hlavné parametre výberu rotopedu. Vyskytuje sa väčšinou magnetický, ktorý zaisťuje plynulý a tichý chod stroja, a pre domáce použitie je úplne dostatočný. O niečo lepšie vlastnosti má indukčný (elektromagnetický) brzdný systém.

Čo preskúmať, keď vyberáte rotoped:

  • Rám - hlavne jeho doporučené zaťaženie (hmotnosť a výška používateľa), dizajn a ergonómiu. Maximálna nosnosť rotopedu má o niečo prevyšovať hmotnosť najťažšieho cvičenca.
  • Záťažové koleso - od 4 do 10 kg. Správna hmotnosť je dôležitá pre kvalitu a intenzitu tréningu. Ťažšie koleso zaručuje plynulejší a vyrovnanejší chod, a tým aj účinnejší tréning.
  • Stredové uloženie záťažového kolesa - má zodpovedať intenzite tréningu. Plynulý a tichý chod rotopedu garantujú strojné guličkové ložiská.
  • Sedlo - preferujte anatomicky tvarované sedlo a gélové sedlo (nie je pravda, že čím väčšie sedlo, tým pohodlnejšie cvičenie). Dôležitá je možnosť nastavenia výšky sedadla rotopédu. Väčšina rotopédov umožňuje nastavenie sedadla v pozdĺžnom smere.
  • Riadidlá - polohovateľné sú štandard. Správne nastavenie polohy riadidiel je nevyhnutné pre efektívny a pohodlný tréning.
  • Pedále - normou sú balancované (vyvážené) pedále s nastaviteľnými páskami pre bezpečné a účinné cvičenie.
  • Počítače a snímače tepovej frekvencie - jednoduchý počítač je dnes súčasťou každého rotopedu. Meria rýchlosť, prejdené kilometre a čas cvičenia. Profesionálne modely rotopédov ponúkajú nadštandartné funkcie, napr. meranie tepovej frekvencie, počet spálených kalórií, nastavenie profilu trasy a podobne.

Zaujímajte sa aj o to, či má vyhliadnutý rotoped tichý chod, transportné kolieska a nastavovacie nožičky na vyrovnanie nerovností podlahy. Určite vás poteší aj ďalšie funkcie - profesionálne stroje umožňujú pripojenie hrudného pásu a prispôsobujú rýchlosť tepovej frekvencii cvičenca, ponúkajú tréningové programy, zmeranie telesného tuku, orientačný test telesnej kondície, senzory zabudované v rukovätiach atď.

Dôležitá je aj záruka, servis a dostupnosť náhradných dielov, skrátka starostlivosť dodávateľa o zákazníka. Najlepšie ju preveríte v internetových recenziách užívateľov, ktorí nakúpili pred vami.

A potom už sa konečne môžete pustiť do cvičenia na rotopede :-)

Zdieľajte článok



Odporúčame rotopedy






Ďalšie novinky

Ako často cvičiť na rotopéde?

Organizmus nie je dobre preťažovať a každodenný tréning sa môže vrátiť aj v podobe zdravotných problémov. Navyše je potrebné druhy športovania kombinovať.

Rotopédy s počítačom riadenou záťažou

Medzi najkvalitnejšie rotopédy patria tie s počítačom riadenou záťažou. V spojení s hrudným pásom a využitím rôznych HRC programov riadi váš tréning ako profesionálny tréner.

Moderné rotopédy v recenziách užívateľov

Hovoríte si, že by to chcelo zmodernizovať domácu posilňovňu, prípadne ju ešte len vybavujete? Rotopéd je základ. Pri jeho výbere vám môžu pomôcť skúsenosti užívateľov.

všetky novinky